Как да превърнем дефекта в ефект

Как да превърнем дефекта в ефект

„Златото се изпробва с огън,

Жената със злато,

Мъжът с жена“ – Сенека

В живота няма нищо напълно положително или изцяло отрицателно. В много случаи, нещата се случват и изглеждат точно по обратния начин. Така например, ако дадена постъпка или дума ни изглежда плюс, то много вероятно е тя да е потенциален минус. Добре е да познаваме както силните си страни, така и слабостите си. Вторите от тях лесно можем да превръщаме от дефект в ефект. Ето и как да стане всичко:

Различни аспекти от личността – всяка жена е уникална и различна. Някои могат да се съревновават с мъжете, други лесно завладяват мъжкия свят с чар. Добре е всяка жена да се научи да приема мъжкото кавалерство, колкото и оскъдно да е станало в последните години. Бъдете доволни, когато ви отварят вратата, искат да носят багажа ви, без да имате усещане, че сте подценявани.

Ако умеете да се състезавате, съхранете финеса. Ако постигате целите, без да губите любезността ще успявате да смайвате, да очаровате и това да става, както на работата сред колеги и началници, така и на улицата. Това качество е особено магнетично. Не се заблуждавайте, че мъжете не харесват силните жени, поне в този аспект те харесват сложните личности. Нека представата ви за вас самата бъде равноправен професионалист, който има привилегия да носи копринени чорапи, обувки с висок ток, розов или лилав костюм, при това с ален гланц на устни.

Възможностите на живота – нашият характер, детство, личност, възпитание, всеки миг от живота ни имат своята ключова позиция в развитието. Една мъдра мисъл гласи, че там, където е посадено цвете ще разцъфне. Опра Унфъри е идеален пример за това. Феноменалният успех на дамата е като водеща на телевизионно предаване. Такова е следствие живота, който е водила. Родена и израснала в бедност, заобиколена от тесногръдие, тя забременяла и загубила бебето си. Била едва на години. Страданията, които изживяла така рано, допринасят чувствителността й да бъде особено изострена и това я прави съпричастна към чуждите съдби. Така Опра се развила на мястото, на което била „посадена“ за да разцъфне в красиво цвете след това. Но това не е всичко, а само една прашинка от цяла пустиня, която може да бъде дадена за пример за воля, борбеност, упорит дух и вяра в успеха. Независимо дали искате да развивате собствен бизнес, да творите красота, да израствате в йерархията на компанията, в която сте всичко е във вашите ръце.

Нова гледна позиция – няма значение кой сте, какви сте, с какво се занимавате. Бъдете първи, които въвеждат нови техники, опитват нестандартни стратегии, търсят и откриват. Винаги търсете друга гледна позиция и перспектива за всичко, което правите. Когато поглеждате нещата под друг ъгъл, вгледайте се в купчината психологически и физически черти, които смятате за свои недостатъци.
Сан Суу Куи е алуреат с нобелова награда за водач за възстановяване демокрацията на движението за човешките права и мира в Бирма. Привлекателната дама, носи винаги женски дрехи. С това свое действие тя опровергава представата за обществен и революционен лидер. По този начин светът подкрепя каузата й. С това Сан Куи, макар и дребна на ръст, създава много проблеми на местния диктатор. Тя е още един от безбройните примери за достойни жени в света на мъжете.


Не чакате някой друг да прекара пътека, потърсете начин да представите своята личност. Демонстрирайте смелост, чар и женска сила, на каквато е способна една истинска жена. Внимавайте обаче, защото новата идея е добра само, ако успеете да я овладеете и да докажете, че е вашата идея. Не правете нещата, както много млади у нас правят – само, за да са скандални. Последното има голяма вероятност да подейства като бумеранг, който да ви халос право вкрасивото личице!


______________________________________________________________

бутон за социални мрежи