Какво работата от дома или дистанционна работа

Вместо да „киснете“ в офиса по 8 часа може да работите от дома или от всяка точка на света. Съвременната икономика предлага много повече алтернативи за работа в Интернет, работа от разстояния, работа от дома или дистанционна работа. Достатъчно е само да имате лаптоп, настолен компютър или таблет и един мобилен телефон с интернет връзка или Wi-Fi и всичко е готово.

Кога се е появила надомната работа по Интернет

Терминът “telecommuting” в превод означава работа с технологии и комуникации или общуване с телефон и факт. За първи път се появява през 1973 г., о физикът Джак Нил, който участвал в разработване на система на НАСА и през цялото време консултирал президента Джон Кенеди. Терминът става популярен от книгата на Франсис Кинсман „The Telecommuters“, която е издадена от 1987 г. От 80-те години много служители в САЩ започнали да работят от дома си на своите компютри, предоставени и от компаниите, за които реализирали проекти. В Европа работата от дома става популярна в края на 80-те и началото на 90-те години. Тя била известна повече като e-work (electronic working).
Работа от дома, надомна работа от плажа, работа по всяко време на денонощието – не е ли това мечтата за всеки човек днес.

Предимства на e-work

Какво се иска, за да работите като e-work специалист – за да работите самостоятелно, да нямате шеф на главата и часовник на ръката, трябва да умеете да боравите с технологиите. Връзката в Интернет ви свързва с всяко кътче на планетата, че едва и нещо може да ви липсва. Добре е и да имате телефон, е-меайл, skype, за да поддържате връзка с работодателя, клиенти (ако имате собствен бизнес) или да кореспондирате с колеги и сътрудници.

Предимствата в работа по интернет – когато работите от дома може да информирате работодателя по телефона или чрез и-мейл, за свършената през деня работа. След бизнес среща също може да държите връзка за това, какво се е случило по време на нея. С работа по Интернет може да правите презентации, без да ходите до офиса, а по този начин и да изпратите на шефа за одобрение или на клиенти за продажба. Когато сте e-work може да работите, дори, когато сте болни и се налага да останете у дома.
Лице на свободна практика – наричани още фрийлансери може да работите почти всичко свързано с търговия, компютри, уеб сайтове, уеб дизайн, продажби, маркетинг, маркетингови проучвания онлайн, въвеждане на данни, преводи, илюстрации и фотошоп, проучвания, теле маркетинг и др. Почти няма област, която да не бъде обхваната и да няма място за работа в Интернет.
За повече подробности, как да станете уеб мастър, фрийлансър, копирайтър, маркеинг-продажби специалист може да видите и тук:

  1. Ако искате да работите на свободна практика, регистрирайте се тук: www.Getafreelancer.com
  2. Ако искате да научите повече за e-work специалистите, прочетете тук: www.ework.ie.
  3. Ако търсите работа в Интернет, ще ви помогнат, следните чуждестранни сайтове: www.wfh.co.uk Working From Home Website; www.gilgoradon.com Website of Gil Gordon Associates; www.telework.ie The Telework Irland Website; www.telecommute.org The International Telework Association and Council Website.
  4. Ако търсите надомна работа, за която не се искат специални умения, вижте ето тук: www.hwork.hit.bg.
Повече за това, как да постигнете успех, научете тук. Късмет на всички!






______________________________________________________________

бутон за социални мрежи