Как да превърнем хобито в професия

 „Времето винаги е правилно, когато искаме да направим правилното“ – Мартин Лутър Кинг.
Хубаво е когато професията и интересите вървят ръка за ръка!

Повечето предприемачи за първи път ще трябва да работят от дома си. Офисът е скъп и ако не се нуждаете от него не трябва да го наемате или купувате. Проблемът е, че трябва да се мотивирате сами. Като си сам шеф е фантастично, но тази привилегия идва с една уговорка - успех или провал зависи изцяло от начина, по който функционирате сами, без някой да ви казва, какво да правите и кога да го направите.

Успехът в работата – микс от мотивация, постоянство, отговорност пред самия Теб!

Успешната работа от дома е до голяма степен свързана с нуждата, да промените начина, по който живеете.
Добрата новина е, че не е нужно да пътуват, за да работите. Лошата новина е, че в момента, в който се събуждате, вие сте на работа. Това означава, че ако това е работния ви ден, ще трябва да започнете деня по съответния начин. Душ, обличане, закуска, може спорт, сутрешно бягане или някакъв вид гимнастика, а след това се подгответе за работа. Започнете деня си като професионалист и ще прекарате деня като професионалист.

Създаване на работно място - офис

Създаване на офис от, където можете да работите. Това трябва да е място, което да е вашия кът, в който да творите. В идеалния случай, той трябва да бъде свободен и да не отвлича вниманието. Трябва да е на разположение на всички ваши бизнес нужди, за да се чувствате максимално комфортно.
Тъй като това е не само дом, но и офис площ се уверете, че останалите хора в къщата не разполагат с лесен достъп до офиса ви. Уверете се, че хората около вас ще спазват вашия работен график.

Старт на деня по-рано

Започнете деня по-рано, но не отивайте на работа веднага. Планирайте какво трябва да се свърши и се отпуснете в интернет. Осъществяване на плана ви дава нещо, към което да се придържате и което е много важно, когато сте отговорен само пред себе си. Добре е да се съсредоточите върху работата си.

Помислете за вашата личност, когато планиране работен график

Някои хора са нощни птици и работят най-добре в малките часове. Други хора са по-ефективни, когато започват деня на бюрото с чаша кафе. Спестете най-трудните си задачи, за да имате енергия и умствена способност в избраното за вас правилно време.

Придържайте се към списъка със задачи

Най-трудната част на работата от дома е, че става по избор. От една страна, когато сте в офис, някой ви гледа; Вие сте отговорен пред шефа си и към останалия екип, а в дома често сами като шеф си прощавате.
Това е, като да си на график. В зависимост от вашата индустрия, може да се наложи да се следвате конкретни часове на пазара, особено ако вашият целеви пазар е от другата страна на океана и в друг часови пояс.

Оставайте съобщения

За някои това може да се стори доста скучно, самотно и еднообразно, но дори работата на предприемача и фрилансъра в Интернет си има редица партньорства. Включете съобщения,  поддържайте връзка с вашите служители. Бизнесът с малко приказки може да се извърви само с дълъг път към изграждане на другарство. И ако търсите извинение, за да се обличате хубаво, въпреки, че работите и сте седнали в дома, то видео разговорите служат като доста добро оправдание.

Краят на Деня

Някои хора имат проблеми със започване на работния ден, но също толкова много хора имат проблеми да го оставят зад гърба си. Когато имате график казвайте си, че сте готови, спазвайте краен срок за поставените през деня задачи. Излезте от офиса и затворете вратата. Оставете вашия офис, както и тялото и ума си в покой, за да енергизирате за следващия ден.
Работата от дома е с идеално ниво на свобода и не може да се намери никъде другаде. Няма да се налага да пътувате, да се съобразявате с чужд график. Въпреки това трябва да спазвате уговорката за дисциплина и структурирана среда, които да са ви от полза. По този начин лесно ще управлявате себе си и времето си.

Създавайте и следвайте тази структура и ще намерите успех! Няма нищо по-хубаво от това да превърнеш хобито си в работа.