Какво ни пречи да успяваме

Какво ни пречи да успяваме


Успехът никога не е окончателен, провалът никога не е фатален. Единственото важно нещо е смелостта“ – Уинстън Чърчил

Притежавате всички данни, за да заемете висок пост в дадена фирма. Имате нужното образование, умения и опит. Наред с това сте си заслужили уважението на колегите. При всичко на лице много амбициозни и мотивирани, млади хора допускат някои дребни грешки, които им пречат да стигнат върха. Ето някои от тях и как се преодоляват:

Съсредоточеност – често вниманието ви блуждае навън, у дома, сред колегите, в близката закусвалня, а един път откъснато от работата, трудно се адаптира към задължената в службата. За да се справите по-лесно, опитайте да организирате работата си. За целта минимализирайте разсейващите фактори.

Импулсивност – спонтанността е прекрасно качество, но за бея трябва да сте много внимателни. В службата, често не е лансирана, дори се смята за слабост. В офиса има неписани закони, които трябва да се спазват от всеки служител. Важно е да се обмисля всеки ход, всяка дума, за да не се стигне до пропилени възможности и изпуснати шансове.

Отлагане на ангажиментите – направено проучване доказва, че 20% от хората в световен мащаб имат навика да отлагат работата си за следващия ден. Научното название за тази постъпка е „прокрастинация“ и се диагностицира като форма на психологическо заболяване. Поради едни или други причини на всеки може да се наложи да не се яви на среща, да остави част от задълженията за другия ден, когато това става всеки ден е проблем. За да се справите със синдрома на прокастинация е добре да систематизирате задълженията си. Започнете от не търпящи отлагане, преминете през рутинните и приключете работния ден с най-приятните. Така ще сте по-мотивирани и позитивни на следващия работен ден, вместо да стартирате отново с трудните или неприятни задачки.

Страхът от допускане на грешки – ако трудно предприемате първата крачка, само защото се плашите да не сгрешите, то малко е вероятно да завършите и амбициозният проект. С негативната и скептична нагласа много хора предизвикват лошата съдба и неуспехът е факт. В никакъв случай не мислете за поражения, дори обратното. Настройте се позитивно. Това ще е и поредното доказателство, което да привлече признание, финансови и материални блага към вас. Запомнете – успелите хора рискуват непрекъснато. По този начин трупат жертви, без да стават жертви на рутината. Успелите хора са мотивирани и лесно се справят с проблемите и несигурността, чрез мъдрост.

В подкрепа на този аргумент и култовата фраза на Луиз Хей.: „Ако мислите ви са негативни, може да се удавите в собствената злоба и негативност. Ако мислите ви са позитивни, може да плувате в океана на живота“.


______________________________________________________________

бутон за социални мрежи