Вегетариански храни

Плодово-зеленчуково меню за сваляне на килограми

Замисляли ли сте се, колко полезни и в същото време, колко здравословни могат да бъдат растенията, които ни дава природата. Всеки плод и зеленчук си имат своите жизненоважни за организма ни съставки. И ако не харесвате даден вид, то в друг такъв плод или зеленчук ще откриете нужните свойства, за да дадете на тялото си това, от което се нуждае. Ето и някои ценни съвети, как бихте могли да си подготвите дневен разтоварващ ден:

Диета с лимони
При тези диета се пие само лимонов сок. Най-добре е да изстискате пресни лимони и да ги разредите с достатъчно количество минерална вода (негазирана). В сока може да прибавите и малко мед. Пийте през целия ден около 3 л. лимонов сок. Освен него консумирайте и билков чай в големи дози, без мляко и захар. Тази бърза диета действа очистващо на организма и с нея за 3 дни може да свалите 3 кг. Внимание: Не трябва да се продължава на лимонената диета повече от три дни! Опитайте се по време на спазването й да не се претоварвате и да спите повече. Не спортувайте. След това започнете захранването с много лека храна, за да не възстановите веднага загубените килограми.

Диета със салати
Вкусните и разнообразни салати – и плодови, и зеленчукови, са чудесни за здравето и за вашата фигура. Не се отказвайте от салатите дори когато правите по-специален курс за сваляне на килограми, защото те засищат и са здравословни. За диета от 3 дни само на салати се свалят по 700-800 гр. на ден.

Пример
Сутрин: плодова салата – смокиня, фурма, ½ манго и киви. Нарязани на парченца и залети с портокалов сок. Може да се гарнират с тиквени семки.

Обяд: салата от зелен фасул (задушен),1 домат, няколко шайби лук, 2 с л царевица (консерва) и 60 гр. извара.

Следобед: ½ манго или 1 ябълка, или ¼ доматен сок.

Вечеря: салата от 250 домати, 1 с л царевица, 1 с л пресен зелен лук, овкусени с чесън и лимонов сок.

Диета със сокове
Бързо и ефикасно ще сваляте всеки ден повече от ½ кг и в същото време ще прочистите организъма си. Зеленчуковите сокове са богати на витамини и минерали. Съдържащият се в тях калий спомага за прочистването на организъма. Освен сокове пийте минерална вода и неподсладен чай. Ако не правите свеж натурален сок, то поне избирайте готови от най-висококачествените и без консерванти.

Диета с пъпеш
Ако изкарате един ден само на пъпеш ще свалите сигурни ½ кг. Пъпешите са богати на витамин С и провитамин А, в тях има и голямо количество калий. Прочистват организъма добре. Плодът съдържа само 30-50 калории на 100 г. Яжте 1,5 кг пъпеш на ден, като разделите количеството на порции. Диетата е за 3 дни.

Диета с грозде
Ако обичате грозде това е много лесна диета. Тя съществува от древността, още от времето на Хипократ, който е лекувал с нея пациентите си. Яжте през целия ден само грозде. То съдържа много баластни вещества, които засищат. Свалят се 2 кг при тридневен режим. Да не се прекалява повече от три дни!

Диета с ананас
Всеки ден в продължение на 5 дни се хапва по 1,5 кг ананас. След обяда се разрешава чаша обезмаслено мляко или кисело мляко, а вечерта 2 сухара. Ензимите, които се съдържат в ананаса, ускоряват обмяната на веществата. Особено бром елинът разгражда хранителния белтък, който благополучно се преработва от стомаха и червата след това. 1,5 кг съдържат 450 калории, но учудващо засищащи. Важно е през тази диета да се приемат по-големи дози минерална вода.

Диета с аспержи
Аспержито е много подходящо за тези, които броят калориите, но са и ценители на вкусното хапване. В 100 г. от тях се съдържат само 13 калории. Богати са на калций.

бутон за социални мрежи