90 Дни Диета

Отслабване с лунна диета

Опитвали сте различни видове диети, но без резултат или сте подлагали организма си на вълчи глад в името на стройното тяло, но всичко се губи в момента, който решите да се храните нормално?!

Чували ли сте за 90 дневната диета, с която бихте могли не само да свалите излишните килограми, но и да запазите постигнатото?!

Предимствата на 90 дневната диета са:
  • За този период от време можете да свалите между 18 и 25 кг. Количествата на приеманата храна не са ограничени, въпреки, че е желателно да са умерени.
  • Освен за оформяне на фигурата, тази диета помага за здравословното състояние на организма (сваля високото кръвно).
90 дневната диета е характерна с 3 цикъла при хранене:

1. Цикъл на чистене на организма – 4:00 до 12:00 часа. При него се приемат много течности, закусва се с плодове и приема на други храни е ограничен.

2. Цикъл на хранене – 12:00 до 20:00 часа. В този цикъл е важно не количеството, а качеството на храната. Това се поражда от различните храни и респективно в дните на прием на протеини паузите между храненията трябва да са най-дълги (4 часа), когато сме в бобените (варивати) дни, паузите са около 2 часа, а при плодовите дни разстоянието може да е от 1-2 часа, като се има в предвид, че един плод е едно хранене.

3. Цикъл на храносмилане – 4:00 до 20:00 часа. В този период се препоръчва почивка от храненето. И все пак за много гладните е разрешен приема на плод, чаша вода или чай (леко подсладени).

Стигнахме до съществената част на 90 дневната диета. Важна е последователността в редуването на различните хранителни дни, а те са 4 поредни – белтъчен, бобов, въглехидратен и плодов ден. На всеки 29 дни се пада един такъв воден.

По видове храни във всеки един от 4-те различни режима на хранене храните следват така:

1. Белтъчни храни – месо, сирене, кашкавал, мляко, яйца, соя, ряпа, зеле, домати, червено цвекло, карфиол. Така наречените протеини, които изброихме в част от храните са нужни на тялото ни, за да расте и да се развива. Ето защо организма ни не бива да бъде лишаван от тази група амино-киселини.

2. Бобени храни – зрял боб, зелен фасул, ориз, грах, леща, царевица, картофи.

3. Въглехидратен ден – тук спадат тестените изделия и захарните продукти. Въглехидратите са извора на енергията нужна ни за организма. Те подобряват мозъчната дейност, жизнената активност и стабилизират нервната система. С техния прием, обаче не бива да се прекалява, т. к. са основния виновник за натрупването на излишни килограми, когато не е усвоен целия енергиен поток от тях.

4. Плодов ден – включва всички видове плодове и зеленчуци. Този ден снабдява организма с ударни дози витамини и енергия, което не само разтоварва тялото ни, но и засилва имунитета му. Позволено е през този ден да се похапват и обезсолени ядки.

5. 29-ият воден ден се пада след всеки плодов ден. През целия цикъл от 90 дни ще имате 3 водни дни и сами ще установите невероятния ефект от тях върху организма си.

С 90 дневната диета не лишавате организма си от нищо жизненонеобходимо, дори напротив снабдявате го с големи дози здравословна и качествена храна, а едновременно с това отслабвате и укрепвате здравето си. Не е за пренебрегване факта, че колкото по-голямо е движението по време на 90 дневния хранителен режим, толкова ще са по-видими резултатите от него.

______________________________________________________________

бутон за социални мрежи